Whatsapp 06 15 45 07 98 info@deslaapdetective.nl

Over mij

In 2010 begon mijn avontuur als moeder met de geboorte van Roan. Van slapen voor baby’s had ik nog geen kaas gegeten. Laat staan van onruststokers als koemelkallergie.
In 2014 werd ons gezin uitgebreid met de geboorte van Lucca. Met koemelkallergie waren we inmiddels gelukkig bekend. Het eerste jaar heeft hij veel last gehad van kno-problemen wat het slapen niet echt bevorderde. Ook hierna bleef het slapen van Lucca een uitdaging, met als hoogtepunt toen hij 2,5 jaar was. Na het krijgen van buisjes was het slapen drama. (Lees meer hierover in het blog: Als ik toen wist wat ik nu weet.)
Als kers op de taart werd ons gezin in 2020 verrast met de komst van Twan. Er brak een tijd vol onrust aan met koemelkallergie, verborgen reflux, oververmoeidheid en overprikkeling. Ik was nu veel beter voorbereid op het slapen van een baby en de mogelijke onruststokers. Het is voor mij een bevestiging dat ik de juiste keuze heb gemaakt om de opleiding te volgen tot slaapcoach en onrustdeskundige. 

Dagen die om drie uur ‘s nachts beginnen. Elke avond uren bezig zijn om je kind naar bed te brengen. Het overslaan van het middagslaapje, terwijl deze echt nog wel nodig is. Slechts een greep uit de hobbels die wij als ouders zijn tegengekomen. En tevens de reden waarom ik slaapcoach en onrustdeskundige ben geworden.

Ik ben Wanda Spaak, getrouwd met Pascal en samen met onze drie zoons wonen we in de kop van Drenthe in Eelde (net onder de stad Groningen).

Na de middelbare school ben ik de opleiding SPW gaan doen. Na jaren werkzaam te zijn geweest in de gehandicaptenzorg, hebben we er in 2015 voor gekozen om thuis te blijven en te zorgen voor de twee oudste jongens.  Ondertussen heb ik een opleiding gedaan tot speltherapeut en kindercoach.  In 2020 kwam de opleiding tot droomritmecoach op mijn pad en wist ik wat me te doen stond. 

 

Als hsp-er met drie hsp-zoons heb ik de nodige ervaring met slecht slapen en prikkelverwerking. Deze ervaring zet ik in om andere ouders te helpen. Ik gun elke ouder een kind wat goed slaapt en goed in zijn vel zit. Door goed te slapen voorkom je oververmoeidheid en geef je een kind de mogelijkheid om zich te ontwikkelen en de wereld om hem heen te ontdekken.

De slaapdetective

Als slaapdetective ga ik op onderzoek uit naar alle factoren die het slapen in de weg staan. Dit kunnen fysieke factoren zijn zoals reflux of koemelkallergie. Maar het kan ook zijn dat je kindje niet heeft geleerd om zelf in slaap te vallen en afhankelijk is geworden van jou en/of van voeding. Zo kunnen er meerdere factoren een rol spelen die ervoor zorgen dat het slapen niet vanzelf gaat. Ik spoor deze factoren op dmv een intakeformulier en eventueel een telefonisch gesprek voor extra verduidelijking. Mijn ontdekkingen schrijf ik op in een consult. Vervolgens schrijf ik een stappenplan waarmee jij aan de slag mag. Als je alle stappen doorloopt, zul je merken dat het slapen van je kind steeds een stukje beter gaat. En dat je kind leert om zelf in slaap te vallen. Niet alleen je kind krijgt nu de rust die hij nodig heeft, ook voor jou breekt het moment aan dat je weer rust krijgt. Je krijgt weer het gevoel de wereld aan te kunnen.

Sweet dreams

Tijd om te gaan slapen!

Ben je klaar om te werken aan slaap? Of twijfel je nog welk slaapconsult het beste past bij jouw situatie en jouw wensen? Vul snel onderstaand formulier in en ik neem contact met je op. 

Whatsapp versturen