Whatsapp 06 15 45 07 98 info@deslaapdetective.nl

Maandenlang zit je kindje veilig in je buik. Lekker warm en vertrouwd met het geluid van jouw hartslag om hem heen. En dan is er de bevalling. Vanuit de warme veilige buik komt je kindje ineens in een grote kille ruimte. Wat is er dan fijner om direct lekker bij jouw of bij je partner te kunnen bijkomen. Wat is er dan fijner om lekker te buidelen

Wat is buidelen?

Buidelen, of kangoeroeën, is niks meer en niks minder dan je kindje op je blote huid hebben liggen. Dus als je kindje bloot op jouw blote borst (of op die van je partner) wordt gelegd, heet dat buidelen. Dit is niet alleen fijn en goed direct na de bevalling, maar ook daarna. Zeker voor pasgeboren baby’s t/m drie maanden oud wordt buidelen aangeraden. Juist ook voor baby’s welke te vroeg zijn geboren. Naast dat buidelen heel fijn is voor moeder en kind brengt het nog veel meer voordelen met zich mee.

Wat zijn de voordelen van buidelen?

  • Buidelen geeft de baby een veilig en geborgen gevoel
  • Buidelen is goed voor de hechting
  • Buidelen werkt stressverlagend
  • Buidelen stimuleert de borstvoeding
  • Buidelen heeft een positief effect op de groei, het immuunsysteem, de hersenontwikkeling en het hormoonstelsel van de baby.
  • Buidelen geeft ouders zelfvertrouwen en vermindert angst en somberheid

Deze voordelen dragen ook bij aan het slapen van je kindje. Op het moment dat de borstvoeding op gang is, krijgt je kindje genoeg voeding binnen en slaapt hij lekkerder. Minder stress zorgt logischerwijs ook voor betere slaap. Maar ook het gevoel wat het jou als ouder geeft heeft invloed op het slapen van je kindje. 

Veilig buidelen

Ik weet nog heel goed dat ik het eng vond om met mijn kindje te buidelen. Niet dat hij bloot op mij lag, dat vond ik heerlijk. Maar ik was bang dat ik in slaap zou vallen en mijn zoontje daardoor uit bed zou vallen. Het liefst buidelde ik de hele dag. 

Belangrijk om op te letten bij buidelen is dat het hoofd van je kindje goed ligt. Zorg dat het hoofdje goed opzij ligt en dat de neus en mond vrij zijn. Daarnaast is het belangrijk dat als je merkt dat je slaperig wordt, je jouw kindje in zijn wiegje legt of hem aan je partner geeft als hij wel goed wakker is. 

Buidelen met de buideltop

Oh wat had ik dit product graag gehad na mijn bevalling. Niet moeilijk doen met een laken over je heen leggen en dan angstvallig in de gaten houden dat deze niet per ongeluk omhoog kruipt zodat hij over het hoofd van je kindje komt. Geen kramp in je armen en schouders omdat je toch iets te krampachtig ligt omdat je bang bent dat je kindje van je afglijdt. 

De buideltop van My Jalou zit lekker strak om jou en je kindje heen, wat zorgt voor extra geborgenheid. Deze buideltop zorgt voor een geleidelijke overgang van je buik naar de wereld daarbuiten.
En naast dat het heel fijn is om op deze manier te buidelen, zorgt de buideltop er ook voor dat je met een gerust hart kunt buidelen als er kraamvisite komt. 

Hoe gebruik je de buideltop?

De buideltop gebruik je liggend, zittend of in een halfzittende houding. Zorg er voor dat je alles binnen handbereik hebt voordat je gaat buidelen, zoals wat drinken en een spuugdoekje. Zo kun je ontspannen blijven zitten als  je kindje bij je ligt en hoef je niet meer omhoog om iets te pakken. Ontbloot je bovenlijf en trek de buideltop aan. Schuif de buideltop helemaal omlaag. Leg nu je kindje met enkel een luier aan en een mutsje op op je borst. Zijn hoofdje ligt net boven je borsten. Trek de buideltop omhoog tot aan het nekje van je kindje. Let er op dat het hoofdje boven de top uitkomt en dat hij vrij kan ademen. 

Buidelen is een moment van rust. Neem zelf ook die rust en geniet vooral van deze momenten. 

Buideltop - myjalou

Wanneer en hoe vaak mag je buidelen?

Er zit geen maximum aan het aantal uren dat je per dag mag buidelen 😉 Doe vooral wat voor jou goed voelt. Advies is wel om minimaal 3 tot 4 keer per week een uur te buidelen gedurende de eerste drie maanden.
Op welk moment je op de dag het beste kunt buidelen is geheel aan jezelf. Kies een moment wat voor jou fijn is. Bijvoorbeeld aan het begin van de avond of juist aan het eind van de ochtend. Het enige waar je rekening mee moet houden is met het slapen van je kleintje. Leg hem net voor het einde van de wakkertijd in zijn eigen bedje of zorg dat hij bij jou minimaal een volledige cyclus van 45 minuten kan slapen en je hem niet voor die tijd wakker hoeft te maken of weg hoeft te leggen.  

Is buidelen alleen voor hele kleine baby’s?

Nee, zeker niet. De eerste drie maanden, ook wel het 4e trimester genoemd, is buidelen extra belangrijk om je kindje een goede start mee te geven en de overgang naar de grote wijde wereld zo aangenaam mogelijk te maken. Maar ook daarna is buidelen belangrijk en fijn voor je kindje. Zelf als hij peuter is kan het nog heel fijn zijn om met mama of papa te buidelen. Zeker als hij onrustig is of pijn heeft kan buidelen helpen. 

Ben jij in verwachting of pas bevallen?

Wist je dat ik een consult heb speciaal voor jou als je zwanger bent of pas bevallen? ​
Tijdens het Newborn Consult geef ik je antwoord op al je vragen over het slapen van je pasgeboren baby. Je ontvangt een verslag van ons gesprek samen met een e-book met nog meer informatie over het slapen van je baby.
Én je krijgt een buideltop van My Jalou zodat je heerlijk en modieus 😉 kunt buidelen de eerste drie maanden.

Wil je een Newborn Consult boeken? Of wil je er een cadeau doen aan iemand die zwanger is of pas bevallen? Vul dan onderstaand formulier in en ik neem z.s.m. contact met je op.

Heb je geen belang bij een consult, maar wil je wel graag een buideltop aanschaffen? Stuur me dan even een mailtje of WhatsApp dan laat ik je weten welke ik op dit moment nog op voorraad heb.

Heb je vragen over het (slecht) slapen van je kindje? Kijk bij slaapconsult wat ik voor je kan betekenen, vraag een gratis kennismakingsgesprek aan of vul hieronder het formulier in.

Sweet dreams

Tijd om te gaan slapen!

Ben je klaar om te werken aan slaap? Of twijfel je nog welk slaapconsult het beste past bij jouw situatie en jouw wensen? Vul snel onderstaand formulier in en ik neem contact met je op. 

Whatsapp versturen